OPĆI UVJETI ONLINE KUPOVINE

Izjava o davanju suglasnosti za obradu osobnih podataka

Unimar Rijeka d.o.o. obavještava Vas da su Vaši osobni podaci poslani sa web stranica www.unimar.hr i shop.unimar.hr (dalje u tekstu web stranice) i da će biti obrađeni. Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka ustupljenih Unimar-u Rijeka d.o.o. u svrhe koje su ovdje izričito navedene. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti, odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u prijavnu formu/obrazac na ovim web stranicama.

Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom u prijavni obrazac smatra se da ste suglasni s obradom istih u marketinške svrhe (dostavljanje informacija, ponuda i promidžbenih materijala o proizvodima i/ili uslugama Unimar-a Rijeka d.o.o.). Obradi osobnih podataka u marketinške svrhe možete se u svako doba usprotiviti i opozvati danu privolu. Unimar Rijeka d.o.o. s Vašim će osobnim podacima postupati sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Unimar Rijeka d.o.o. štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranice, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su izričito propisani zakonom.

Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka i marketinške aktivnosti usmjerene prema Vama. Opoziv privole možete podnijeti osobno u Unimar-u Rijeka d.o.o. ili e-poštom na adresu: unimar@unimar.hr.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ove web stranice potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate da Unimar Rijeka d.o.o., obrađuje i koristi vaše osobne podatke u svrhu istraživanja tržišta, slanja informacija, ponuda i promidžbenih materijala o novim uslugama i/ili proizvodima Unimar-a Rijeka d.o.o. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 18 godina i da zakonski možete dati privolu za obradu osobnih podataka kako je to navedeno u ovoj Izjavi.

 

Uvjeti korištenja Unimar web stranica za online prodaju te uvjeti prodaje putem internetske trgovine Unimar

 

Upozorenje!

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Uvjete korištenja Unimar web stranica za online prodaju te uvjete prodaje putem internetske trgovine Unimar prije korištenja web stranice www.unimar.hr (shop.unimar.hr) u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu. Ukoliko odlučite pristupiti kupnji naših proizvoda putem online kupnje (web shop) ili ste ovu web stranicu posjetili radi dobivanja informacija o pojedinom proizvodu tada se smatra da ste upoznati i da ste suglasni sa ovim Uvjetima, u suprotnom Unimar Rijeka d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti. Ako niste suglasni sa ovim Uvjetima tada nemojte koristiti ovu web stranicu u svrhu kupnje proizvoda ili pribavljanja informacija o istima, već nas posjetite u našim trgovinama u kojima od našeg ljubaznog osoblja možete dobiti sve potrebne informacije i/ili ostvariti kupnju proizvoda iz našeg prodajnog asortimana.

 

Opće odredbe uvjeta prodaje

Ukoliko ugovorne strane ne dogovore drugačije, na uvjete poslovanja primjenjuju se prvenstveno uvjeti poslovanja Unimar Rijeka d.o.o. objavljeni na ovoj stranici te važeći propisi, prvenstveno ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA, osobito u dijelu kojem navedeni zakon regulira pitanje ugovora sklopljenih na daljinu. Uvjeti poslovanja određeni su u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA (N.N. 41/14 , glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu).

Cjeloviti Zakon o zaštiti potrošača možete pronaći na sljedećem linku: ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA

 

Prodavatelj

Prodavatelj je trgovačko društvo: Unimar Rijeka d.o.o.

Sjedište društva : Preluk 6 A, 51000 Rijeka

Tel: + 385 (51) 512 680 • Fax: + 385 (51) 512 537

Email adresa: unimar@unimar.hr

Unimar Rijeka d.o.o. društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu, usluge i zastupanje

Zagrebačka banka d.d. Trg bana Josipa Jelačića 10, 10000 Zagreb, Hrvatska

IBAN: HR71 23600001101928986, Žiro račun br.: 2360000-1101928986

Društvo upisano u registar Trgovačkog suda u Rijeci pod brojem : MBS 040179931

OIB: 95950787630

Temeljni kapital društva 20.000,00 kuna uplaćen u cijelosti, Uprava: Hrvoje Matutinović

 

Značenje riječi navedenih u općim uvjetima

Prodavatelj – trgovačko društvo Unimar Rijeka d.o.o. Preluk 6 A, 51000 Rijeka

www.unimar.hr (shop.unimar.hr) – adresa web stranice trgovca internet trgovine za online prodaju

Kupac – potrošač – sve osobe koje su nakon pretraživanja i odabira proizvoda ili usluge izvršile registraciju svojih podataka te naručile proizvod ili uslugu.

Korisnik – www.unimar.hr (shop.unimar.hr) – sve osobe koje web stranicu www.unimar.hr (shop.unimar.hr) koriste u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na www.unimar.hr (shop.unimar.hr) ili dobivanja bilo kakvih informacija o nekom proizvodu.

Korištenje www.unimar.hr (shop.unimar.hr) – pristup je stranici www.unimar.hr (shop.unimar.hr) radi realizacije internet trgovine ili dobivanja informacije o proizvodima

Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na www.unimar.hr (shop.unimar.hr), a koje je moguće kupiti putem internetske trgovine.

 

Kupac - potrošač

 1. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Pravna i fizička osoba, posjetitelj Unimar web shopa www.unimar.hr (shop.unimar.hr) koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podatka te naručila proizvod ili uslugu.
 2. Korištenje usluga Unimar webshopa odobrava se isključivo punoljetnim osobama, uporaba i korištenje istoga od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i /ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenje, a Prodavatelj ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.
 3. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne preuzima odgovornost za ugovore sklopljene protivno ovoj odredbi.

 

Cijene

 1. Sve cijene svih proizvoda su maloprodajne cijene (MPC). Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u kunama (kn), Hrvatskoj nacionalnoj valuti sa uključenim PDV-om.
 2. Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti, kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također je ovlašten, bez prethodne obavijesti, u svakom trenutku odrediti popuste, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda, i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu vrijediti isključivo za internetsku kupovinu, što će kupcu biti jasno naznačeno prije same kupovine.
 3. Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, svi naručeni proizvodi bit će isporučeni po cijenama koje su vrijedile pri izradi web narudžbe.
 4. Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust za pojedini proizvod, skupinu proizvoda, sve proizvode ili skupinu potrošača u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA te također bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust za „Posebne oblike prodaje“ u skladu sa navedenim zakonom. Navedene pogodnosti mogu vrijediti isključivo za internetsku kupovinu, što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

 

Akcijska prodaja

Tvrtka Unimar Rijeka d.o.o. će u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje i visina popusta. Tvrtka Unimar Rijeka d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

 

Posebni uvjeti

Direktor trgovačkog društa Unimar Rijeka d.o.o., 1. siječnja 2015. godine donosi sljedeće UVJETE PRODAJE. U skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA direktor poduzeća je odobrio za:

 1. Pojedine skupine potrošača, ovim putem skupina potrošača definirana je kao Internet potrošači – prodaja putem interneta, toj skupini na sredstava plaćanja karticom, pouzećem ili virmanom odobravaju se popusti na maloprodajne cijene koji su jasno naznačeni za svaki artikal
 2. Za iznose preko 500 kuna vrijednosti narudžbe, trošak dostave unutar Republike Hrvatske uključen je u cijenu proizvoda za fizičke osobe
 3. "Posebni oblici prodaje" i "Akcije" - na internetu definirane su u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA
 4. U cijenu nisu uključeni troškovi dostave koji se naplaćuju prilikom preuzimanja robe.
 5. Uslugu dostave proizvoda naručenih putem webshop-a obavljaju kurirske službe sa kojima tvrtka Unimar Rijeka d.o.o. ima sklopljen ugovor (Intereuropa, HP ekspres). Usluga dostave se naplaćuje po cjeniku iskazanom u procesu narudžbe, a napominjemo da kod plaćanja kreditnim karticama cijena dostave nije naplaćena odmah nego će se naplatiti pouzećem pri isporuci naručene robe. Brzina dostave ovisi o raspoloživosti robe koja se naručuje, načinu plaćanja i adresi dostave. Web shop narudžbe i usluge dostave ne vrijede za inozemstvo - narudžbe prihvaćamo i obrađujemo samo za adrese u Republici Hrvatskoj.

Tvrtka Unimar Rijeka d.o.o. se obvezuje u navedenom maksimalnom roku koji kreće nakon plaćanja, isporučiti ispravnu naručenu robu. Naručenu robu možete preuzeti osobno ukoliko se nalazite u Rijeci , a u ostalim slučajevima, isporuka se vrši Hp ekspres uslugom prema važećem cjeniku. Cijena isporuke navedena u pregledu košarice je informativna i nije uključena u web narudžbu.

 

Opće odredbe

 1. Nositelj svih prava na internet stranici www.unimar.hr (shop.unimar.hr) je trgovačko društvo Unimar Rijeka d.o.o. (dalje u tekstu : Prodavatelj) Prodavatelj putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa – Unimar webshopa. Korištenjem usluge Unimar webshopa smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Općim odredbama uvjeta prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem Unimar webshopa te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između Potrošača kao krajnjeg kupca i Unimar webhopa i smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora, a u odnos na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, način plaćanja, jamstava, reklamacije i povrat, dostavu, zaštitu i tajnost osobnih podatka i druga pitanja vezana uz korištenje www.unimar.hr (shop.unimar.hr) i online kupnje.
 2. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavača zaključen je u trenutku narudžbe proizvoda.
 3. Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim vašim pravima i obvezama.
 4. Prodavatelj pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.
 5. Prodavatelj pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga i podstranica koje su sastavni dio Unimar web shopa u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.
 6. Prodavatelj pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge Unimar webshopa u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta.
 7. Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost.
 8. Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na www.unimar.hr (shop.unimar.hr) i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja www.unimar.hr (shop.unimar.hr), ukoliko je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, virusa u računalima i drugih slučajeva za koje nije odgovoran prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.unimar.hr (shop.unimar.hr).
 9. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na www.unimar.hr (shop.unimar.hr). Prodavatelj zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda, ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmjeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.
 10. Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavjesti, mijenjati sadržaj Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane za webshop, kao i sav ostali materijal na www.unimar.hr (shop.unimar.hr), zbog čega su Korisnici www.unimar.hr (shop.unimar.hr) dužni prilikom svakog posjeta web stranici pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.unimar.hr (shop.unimar.hr) web stranici.

 

Fotografije i opisi

 1. Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. www.unimar.hr (shop.unimar.hr) nastoji što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo razlike u opisu i fotografiji proizvoda.
 2. Unimar sve materijale, fotografije i tekstove postavlja na www.unimar.hr (shop.unimar.hr) u dobroj namjeri kako bi se kupcu olakšao odabir prilikom kupovine. Unimar ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda Unimar ne odgovara. Moguće su razlike između stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ako proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opise se redovito i detaljno provjeravaju.
 3. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na www.unimar.hr (shop.unimar.hr). Unimar zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda koje su postavljene prema informacijama od strane dobavljača – proizvođača.

 

Izjava o kolačićima (Cookies policy)

Kako bi stranice www.unimar.hr (shop.unimar.hr) ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, Unimar Rijeka d.o.o. prije spremanja Cookiesa (kolačića) mora zatražiti pristanak Korisnika. Korištenjem web stranice www.unimar.hr (shop.unimar.hr) internetske trgovine Korisnik pristaje na upotrebu Cookiesa (kolačića).

Cookie-i su neophodan dio procesa naplate i bez njihovog korištenja, nećete biti u mogućnosti dodati proizvode u košaricu i završiti proces plaćanja.Ukoliko želite više informacija o cookie-ima, posjetite www.allaboutcookies.org. Kako bi omogućili korištenje cookie-a na Windows PC-u, odaberite opciju 'help' na vrhu vašeg browsera, a potom kliknite na 'about' opciju. Postavkama na Mac-u pristupate pod menijem 'jabuka' dok vam je browser aktivan, a onda odaberite 'about' opciju.

 

Ugovor

Ugovor mora sadržavati informacije o:

 1. imenu ili nazivu tvrtke, matičnom broju i sjedištu trgovca ili osobe kojoj potrošač može iznijeti svoje prigovore Prodavatelju na adrese naznačene u linka "kontaktirajte nas"
 2. proizvodu ili usluzi koji se nude te njihovu nazivu
 3. glavnim svojstvima proizvoda ili usluge
 4. cijeni proizvoda ili usluge, uključujući sva porezna i druga davanja
 5. troškovima dostave proizvoda
 6. načinu plaćanja te načinu i roku isporuke proizvoda ili pružanja usluge
 7. usluge servisa i ostale usluge nakon prodaje, te uvjete korištenja istih ukoliko ih proizvođač osigurava, naznačene su na jamstvenom listu proizvoda
 8. jamstvima koja se daju uz proizvod ili uslugu
 9. uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava Kupaca na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. i 74. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA, te obrascu za jednokratni raskid ugovora
 10. situacijama u kojima je isključeno pravo potrošača na raskid ugovora
 11. o tome da je Kupac dužan snositi troškove povrata robe u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA, odnosno, o troškovima vraćanja robe, u slučaju da kod ugovora sklopljenih na daljinu roba zbog svoje prirode ne može biti vraćena poštom na uobičajeni način
 12. o tome da će, u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, Kupac biti dužan platiti Prodavatelju razumni dio cijene sukladno članku 77. stavku 7. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA
 13. troškovima uporabe sredstava daljinske komunikacije kada se taj trošak ne zaračunava po osnovnoj tarifi

U razumnom roku nakon sklapanja ugovora na daljinu , a najkasnije u trenutku isporuke robe ili početkom izvršavanja usluge, Prodavatelj je dužan dostaviti potrošaču, potvrdu o sklopljenom ugovoru na trajnom mediju (papir, elektronička pošta).

 

Postupak naručivanja

Korak 1. - Registracija

Link za registraciju nalazi se u gornjem desnom dijelu stranice. Polja koja su označena kao obavezna, moraju biti popunjena da bi se mogla izvršiti registracija za korištenje webshopa. Registracija na stranicu se obavlja samo jednom kod prve kupnje na stranicama a kod svake sljedeće kupnje se koristi prijava sa korisničkim imenom i lozinkom. Na vašu mail adresu biti će poslan link kojeg treba kliknuti jednom kako bi potvrdili vaš korisnički račun.

Korak 2. - Prijava

Sa korisničkim imenom i lozinkom treba se prijaviti na stranice webshopa. Link za prijavu nalazi se u gornjem desnom dijelu stranice. Kada ste prijavljeni na webshop umjesto riječi "prijava" u gornjem desnom dijelu stranice treba se pojaviti Vaše korisničko ime, po tome ćete znati da ste uspješno prijavljeni na stranicu i da možete nastaviti na sljedeći korak za naručivanje proizvoda. Klikom na korisničko ime dolazimo do obrasca koji smo popunjavali kod registracije u kojem je moguće izvršiti promjene ukoliko je nešto krivo upisano ili jednostavno želite promijeniti lozinku.

Korak 3. - Traženje proizvoda

Pretragu možete izvršiti na dva načina. Prvi način pretrage proizvoda je putem tražilice koja se nalazi u gornjem lijevom dijelu stranice. On je puno brži ako znate dio ili puno ime proizvoda koji tražite ili kataloški broj proizvoda. Drugi način pretrage je putem izbornika kategorije proizvoda koji se nalazi sa lijeve strane web stranice.

Korak 4. - Izbor proizvoda (ubacivanje u web košaricu)

Kada ste uspješno pronašli proizvod koji trebate sljedeći korak je ubaciti ga u web košaricu. Prema standardu je količina koja se ubacuje u košarici postavljena na 1 kom što ćemo učiniti sa gumbom "Dodaj u košaricu". Ukoliko želimo ubaciti više komada određenog proizvoda potrebno je na stranici "Košarica" promijeniti količinu naručenih proizvoda. Ako je proizvod uspješno ubačen u web košaricu u gornjem desnom dijelu stranice riječ košarica će promijeniti boju u crvenu. Ukoliko naručite krivi proizvod ili količinu status web košarice detaljno možete pogledati i promijeniti na stranici "Košarica". Artikli se automatski brišu iz košarice kada se narudžba ili kupnja izvrši.

Korak 5. - Potvrda suglasnosti općih uvjeta online kupovine

Prije nego što zaključite kupnju obavezno je da pročitate i potvrdite da ste suglasni sa općim uvjetima online kupovine tvrtke Unimar Rijeka d.o.o. na našim web stranicama www.unimar.hr (shop.unimar.hr). Ukoliko ne potvrdite da ste pročitali i da ste suglasni sa našim općim uvjetima, nećete moći zaključiti kupovinu.

Korak 6. - Izbor obrade narudžbe (ponuda za plaćanje gotovinom ili direktna kupnja - plaćanje karticom)

Kada ste odabrali proizvode i količine prelazite na sljedeći korak ''zaključi kupnju'' u kojem možete odabrati da li proizvod želite odmah platiti karticom ili odabrati opciju plaćanja virman/gotovina u kojoj će Vam sustav odmah nakon klika na gumb zaključi kupnju automatski poslati e-mail sa web narudžbom. Ukoliko ste odabrali opciju plaćanja po web narudžbi u e-mailu koji ćete primiti navedeno je da bi bilo dobro da uplatu ne izvršavate dok webshop administrator još jednom ne provjeri stvarno stanje naručenih artikala i rezervira ih za Vašu narudžbu. Uplatu bi trebali izvršiti tek kada dobijete e-mail Potvrda narudžbe, ali nije problem i ako sredstva odmah uplatite ako želite ubrzati proces evidencije uplate i dostave. Ukoliko se pokaže da ste sredstva uplatili, a proizvod koji ste naručili ipak nije raspoloživ novac vraćamo po hitnom postupku na račun sa kojeg je i uplaćen ili birate drugi proizvod ako Vama odgovara. Ako ste odabrali opciju plaćanja karticom i izvršili plaćanje, e-mail koji ćete tada primiti naglasiti će da je Vaša narudžba u obradi. Dok ne dobijete e-mail o evidentiranoj uplati od strane web administratora znači da Vaša narudžba nije obrađena. Sredstva se skidaju sa kartice tek kada dobijete obavijest o evidentiranoj uplati na e-mail. Možemo stornirati Vašu narudžbu i odmah izvršiti povrat sredstava i 24h nakon što primite e-mail o evidentiranoj uplati. Povrat sredstava se može izvršiti i nakon navedenog roka, ali se tada na povrat čeka par dana.

 

Internetska trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji

 1. Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se Kupac registrira na za to predviđenom mjestu na www.unimar.hr (shop.unimar.hr). Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca Kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke. Ovi Uvjeti, kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima, predstavljaju ponudu Unimar Rijeka d.o.o. za sklapanje Ugovora, te korisnik kao Kupac svojom registracijom, potvrdom narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima, iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen ugovor između Kupca i Prodavatelja, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.
 2. Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem www.unimar.hr (shop.unimar.hr) internetske trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe - web trgovina i/ili telefona s ljudskim posredovanjem.

 

Načini plaćanja

Sve cijene su maloprodajne cijene MPC sa PDV-om, u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn). Uz to postoji informativna cijena u eurima (€).

Plaćanje kreditnim karticama: American Express, MasterCard, Visa, Maestro, Diners.

Sve cijene proizvoda na web stranicama su sa uračunatim PDV-om i vrijede za avansno plaćanje po web narudžbi ili plaćanje putem kreditnih kartica. U slučaju krive uplate iznosa tvrtka Unimar Rijeka d.o.o. će osigurati povrat više uplaćenog novca na račun platitelja.

 • Općom uplatnicom
 • Virmanskom uplatom
 • Plaćanjem u FINI, pošti, banci ili putem e-bankarstva
 • Pouzećem prilikom isporuke robe

Prije izvršenja uplate bilo kojim od ponuđenih modela plaćanja Kupac se prvotno mora registrirati i ispuniti online formular za narudžbu proizvoda

Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka autorizacije od strane izdavatelja kartice, a prilikom plaćanja virmanom, u trenutku primitka uplate na žiro-račun Prodavatelja:

IBAN: HR71 23600001101928986

Žiro račun br.: 2360000-1101928986

 

Podaci o kreditnoj kartici

Za autorizaciju i naplatu kreditnih kartica koristimo T-Com Pay Way. T-Com se brine o tajnosti i sigurnosti vaših podataka prilikom autorizacije kreditnih kartica. Sigurnost podataka na stranicama za plaćanje osigurana je korištenjem Secure Socket Layer (SSL) sigurnosnog protokola sa 128 bitnom enkripcijom podataka.

Razmjena osjetljivih podatka (npr. brojevi kartica) između T-Com Pay Way sustava koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem privatne mreže koja nema pristup na Internet i potpuno je zaštićena od neautoriziranog pristupa, korištenjem ISO 8583 protokola. T-Com u potpunosti onemogućava pristup podacima za koje sudionici u procesu kupovine nisu ovlašteni.

Djelatnici Unimar Rijeka d.o.o. ni u jednom trenutku nemaju pristupa broju vaše kreditne kartice, dostupan im je samo broj autorizirane transakcije. U mogućnosti su transakciju naplatiti, u cijelom iznosu ili djelomično, ili otkazati.

 

Odgovornost za materijalne nedostatke

Tvrtka Unimar Rijeka d.o.o. preuzima odgovornost za materijalne nedostatke. Zakonsko jamstvo (odgovornost za materijalne nedostatke) iznosi 2 godine od isporuke robe.

 

Jamstvo i servisi

Za svaki proizvod iz asortimana Prodavatelja koji je naveden na www.unimar.hr (shop.unimar.hr) Kupac ostvaruje prava iz jamstva prema jamstvenom listu tog proizvoda, kojeg Kupac dobiva zajedno s kupljenim proizvodom. Podaci o ovlaštenim servisima kupljenog proizvoda nalaze se u jamstvenom listu, kojeg Kupac dobiva zajedno s kupljenim Proizvodom. Kada Kupac ostvaruje prava iz jamstva, a što mora biti u skladu s jamstvenim listom, tada isti reklamaciju ima pravo podnijeti Prodavatelju na naznačenu e-adresu unimar@unimar.hr. Također, kupac ima mogućnost i pravo reklamaciju podnijeti na bilo kojem prodajnom mjestu Unimar Rijeka d.o.o. Reklamacije primamo samo ako su artikli vraćeni u neoštečenom orginalnom pakiranju uz priložen orginalni račun.

 

Dostava

 1. Proizvodi koji su plaćeni sukladno dostavljenoj web narudžbi šalju se isti dan te će biti isporučeni Kupcu u roku od jednog do tri radna dana, (ovisno o voznom redu dostavne (kurirske) službe), pod uvjetom da su narudžbe zaprimljene do 13h od ponedjeljka do petka, računajući od dana uplate. U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora. Ukoliko želite dogovoriti određeni termin dostave, molimo Vas da to napišete pod NAPOMENA, kako bismo mogli Vašu želju prenijeti dostavnoj (kurirskoj) službi.
 2. Dostavu vrši Prodavatelj angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe. Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt navedene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi Kupac, već do ulaza u zgradu.
 3. Prilikom preuzimanja dostavljenog proizvoda, Kupac je dužan pregledati isporučeni proizvod i u slučaju vidljivog oštećenja ima pravo odbiti preuzimanje istog te tražiti isporuku neoštećenog proizvoda.
 4. U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće, Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda, te je dužan vratiti pogrešno dostavljen proizvod.
 5. Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod (korisnički priručnik, jamstveni list), račun, te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.
 6. Dostava se vrši samo na područje Republike Hrvatske.

 

Raskid ugovora i povrat

 1. Prije samog sklapanja Ugovora, Korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete klikom na „Uvjeti korištenja“ ispod pregleda narudžbe (obavijest iz članka 57. st. 1. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti, te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA).
 2. Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje proizvoda u posjed Kupcu bez navođenja razloga .
  Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:
  • ako je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako usluga bude potpuno ispunjena
  • ako je predmet Ugovora proizvod koji je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
 3. Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Unimar Rijeka d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.
 4. Obrazac (izjava) za jednostrani raskid Ugovora nalazi se u sklopu Uvjeta kupovine.
 5. Izjava se šalje poštom (na Unimar Rijeka d.o.o., Preluk 6A - 51000 Rijeka), faksom na 051/512 537 ili elektroničkom poštom na unimar@unimar.hr. U njoj je potrebno navesti broj narudžbe (računa), datum narudžbe (računa), ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa, ili adresu e-pošte.
 6. Ako Korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Unimar Rijeka d.o.o. zaprimi Korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ako je Korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Korisnik izvršio uplatu. U slučaju da Korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Unimar Rijeka d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu proizvod bude vraćen ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da mu je proizvod poslan.
 7. Korisnik je dužan proizvod predati ili ga poslati na adresu Unimar Rijeka d.o.o., Preluk 6A - 51000 Rijeka, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Prodavatelju uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe Korisnik mora snositi sam. Korisnika se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 051/512-680 ili se javi na unimar@unimar.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja proizvoda.
 8. Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
 9. Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, Korisnik je dužan platiti Prodavatelju iznos koji je razmjeran onome što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Prodavatelja o jednostranom raskidu Ugovora.

 

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

 

Povrat robe i zaštita potrošača

Kupac prilikom kupnje robe potvrđuje da je upoznat sa Uvjetima prodaje objavljenim na službenoj internet stranici (www.unimar.hr) i u poslovnim prostorijama društva.

UNIMAR RIJEKA d.o.o. izjavljuje da svi artikli predstavljaju nautičku opremu sa isključivom namjenom za uporabu u nautici. UNIMAR RIJEKA d.o.o. ne odgovara za štetu nastalu korištenjem nautičke opreme protivno namjeni. Oštećenje nautičke opreme koje nastane korištenjem iste protivno namjeni ne predstavlja materijalan nedostatak stvari, u kojem slučaju se isključuje poziv na primjenu čl. 401.st.1. t.2. Zakona o obveznim odnosima. Šteta nastala korištenjem nautičke opreme protivno namjeni nije obuhvaćena jamstvom (garancijom).

 

Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ZAKONU O ZAŠTITI POTROŠAČA, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 14 dana. U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti. U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Kupac ima pravo vratiti robu koju nije naručio ili robu kod koje je naknadno utvrđena greška ili oštećenje koje nije nastalo transportom. Prodavatelj će odobriti povrat robe nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-mailom), uz instrukcije za povrat te će Kupcu poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.

Kupac ima pravo podnijeti pisani prigovor, bilo u prodajnom prostoru ili putem pošte, telefaks uređaja ili elektroničke pošte, a tvrtka Unimar Rijeka d.o.o. dužna je na prigovor odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. Unimar Rijeka d.o.o. voditi će i čuvati pisanu evidenciju prigovora najmanje godinu dana od dana primitka prigovora potrošača.

Prije sklapanja ugovora (kupovine) tvrtka Unimar Rijeka d.o.o. potrošača će obavijestiti putem predračuna, tekstom na ovoj stranici ili na drugi način o imenu, sjedištu i matičnom broju tvrtke kojoj potrošač može iznijeti svoje prigovore, glavnim svojstvima proizvoda ili usluga koje se nude, cijeni proizvoda ili usluge uključujući sva porezna i druga davanja, troškovima dostave proizvoda, načinu plaćanja te načinu i roku isporuke proizvoda ili pružanja usluge, uslugama koje se nude nakon prodaje (servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova), jamstvima koja se daju uz proizvod ili uslugu, pravu potrošača na raskid ugovora prema ZAKONU O ZAŠTITI POTROŠAČA, situacijama u kojima je isključeno pravo potrošača na raskid ugovora, pretpostavkama i postupku otkaza ugovora sklopljenog na neodređeno vrijeme ili za razdoblje dulje od godinu dana, troškovima uporabe sredstava daljinske komunikacije kada se taj trošak ne zaračunava po osnovnoj tarifi, te razdoblju u kojem web narudžba ili cijena vrijede.

U slučaju telefonske narudžbe, identitet tvrtke, kao i komercijalna svrha poziva biti će izričito navedeni prilikom započinjanja razgovora. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici.

Najkasnije u trenutku isporuke proizvoda, odnosno najkasnije na dan početka pružanja usluge potrošaču će biti predana potvrda prethodne obavijesti u pisanom ili u nekom drugom, potrošaču dostupnom, trajnom mediju koja će sadržavati sve podatke koje sadrži i prethodna obavijest.

Povrat robe je moguć samo uz račun i to u originalnoj, neoštećenoj ambalaži uz prethodni dogovor s našom službom.

 

Zaštita osobnih podataka

 1. Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.
 2. Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca. (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda) Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
 3. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

 

Potrošački prigovori i primjedbe

Sukladno ZAKONU O ZAŠTITI POTROŠAČA, Kupac može svoje pisane prigovore poslati na e-mail: unimar@unimar.hr

 

Izjava o privatnosti

Unimar Rijeka d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Unimar Rijeka d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korištenje informacija
Unimar Rijeka d.o.o. cijeni i štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Linkovi
Ove Internet stranice sadrže linkove na druge Internet stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako Unimar Rijeka d.o.o. ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim Internet stranicama. Naše korisnike potićemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovim Internet stranicama.

Ispravci / ažuriranje osobnih podataka
Ako se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se obično može izvršiti na Internet stranici «Moj račun» ili slanjem e-maila na adresu: unimar@unimar.hr

Obavijesti o promjenama
U slučaju da odlučimo promijeniti naša pravila o poštivanju privatnosti obavijest ćemo objaviti na naslovnici naših Internet stranica kako bi korisnici uvijek bili upoznati s podacima koje prikupljamo, načina na koji ih koristimo i pod kojim ih uvjetima, ako takvi postoje, otkrivamo. Ako u bilo kojem trenutku odlučimo iskoristiti osobne podatke na način različit od navedenog u vrijeme kad su isti podaci dobiveni, naše ćemo korisnike obavijestiti putem e-maila. Korisnicima će biti pružena mogućnost da odobre ili ne naše korištenje tih podataka na nov način. Podatke ćemo koristiti u skladu s pravilima o poštivanju privatnosti važećima u vrijeme prikupljanja podataka.

Za sva dodatna pitanja o sigurnosti na našim Internet stranicama možete poslati e-mail na: unimar@unimar.hr.

 

Rješavanje sporova

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.